Nyheter

Inför Sommar 2017

Signe: Jag kommer jobba på Husaby Hästklinik och Husaby Hästakut i Skara i princip hela sommaren. Kommer vara hemma vissa veckor för skojobb. På jakt efter något roligt ridprojekt att ev ha med mig i sommar, hör av dig om du har något intressant.

Sommaren rusar på!

Hej alla vänner, sommaren går fort när solen sällan tittar fram men för våra hästar kan vi ändå vara tacksamma. Rida och sko är betydligt bekvämare i 15 än 30 grader. Signe skor för fullt, finns tillgänglig t o m september. Nytt är också att Mira är till salu, välkomna att komma och provrida! http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=906116

/Signe

 

Signe hemma v. 14!

Finns tillgänglig för skoning och kan ta emot vecko-häst a 1000kr, lördag-lördag träning. 

 

Efter låt säga ett lite längre uppehåll är nu hemsidan uppdaterad. Här kommer lite nyheter. 

Henny är klar med sin utbildning och jobbar idag med massage både som egen och på Le Lac i Växjö www.lelac.se där man kan boka massage och få hjälp med kroppen. Det går även att läsa här på hemsidan om olika behandlingar för frågor eller bokning 076-161 18 56

Signe har klarat tredje terminen med mycket goda resultat på veterinärutbildningen och njuter en välförtjänt veckas ledigt innan termin fyra drar igång med full fart.

 

På återseende!!

/S&H

 

Till salu FARAMIR SÅLD

faramir3.jpg

SEPTEMBER

Sommaren gick fortare än någonsin men lika glada är vi för det för nu har vi äntligen kommit igång med våra utbildningar! Signe är bosatt i Budapest och har avverkat första INTENSIVA veckan på Veterinäruniversitetet. Henny har hajkat sig genom Småland i kajak, badtunna och till fots. Träningsvärk har vi båda om än på lite olika vis.. Hemsidan kommer framöver fungera lite som en blogg, om diverse saker vi lär oss och känner är kul att dela. 

Ha inte för höga förväntningar på uppdaterandet bara, vi har fullt upp!

Kram /S&H

 

14 Maj - NYTT LÄGER utsatt!! På grund av stort intresse har vi nu satt ut ett nytt ridläger 2-4 juli, tre dagar med övernattning, välkomna att höra av er!

Vi har också ett nytt koncept: Vuxen-weekend! Kolla under fliken "lektioner/kurser/läger och anmäl dig!

10 Mars - Datum för ridläger! v. 25 måndag-torsdag och v. 26 måndag-torsdag. Först till kvarn!

25 Februari - Vad kan passa bättre att avsluta en vintermånad som februari med än att åka söderut. Nu sitter vi på tåget mot Kastrup, destination Puy en velay, Frankrike och saknad syster! Åter den första mars! S&H

22 Februari 2013 - Oj vad tiden går! Nu har vi fått iväg vårt nyhetsbrev som bör dimpa ner i er mailbox när som. Om du inte fåt något men gärna vill ha, vänligen maila någon av oss så skickar vi iväg det :)

7 Oktober - Hej vad tiden går fort. Nu är Henny uppe i Skara och hälsar på och äntligen fick vi lite ro att uppdatera hemsidan! Kort resumé av hösten. Signe började på Hovslagarskolan i Skara, Henny körde igång ridskolan i Wederslöf, nytt stall håller på att uppföras på Herrgården, Henny har köpt valp som inte missar en enda dag i stallet och Signe har upptäckt att det är långt från Skara till Jämjö.. 

Kort och gott, vi har inte suttit sysslolösa! Här kommeren fin bild från en härlig helg i Skara!

img-1409.jpg

Signe får passa på att pussa Luna så mycket det bara går

 

21-23 Juli var vi på kurs för Michel Becker. Michel har mycket nyttigt för oss svenskar som i princip saknar ridtradition som går längre tillbaka än 100 år. De klassiska principer som vi försöker lära oss har sin grund i 1600-1700 talets frankrike och det håller än idag.. Värt att tänka på. 

26 Juni - Baksmälla! vilken fantastisk dag vi hade den 16 juni! Vädret höll sig perfekt, hästarna visade sig från sin bästa sida och vi var många på plats. Bilder finns på Signe & Henny MedHäst på facebook, kommer här också inom kort!

18-21 - Juni. Ridläger för ungdomar 10-15 år. Nio styck glada tjejer arbetade med hästarna (badade, gymkana, trail och långritt) men även en del träning. 

11 Juni - Saluhästdagen närmar sig med stormsteg, läs mer om vad dagen har att erbjuda under fliken kalendarium. För enkel vägbeskrivning sök Vederslövs Gamla Kyrka på eniro så är man i princip framme. VI SES!

22 Maj - Vi är hemma igen sen en tid tillbaka. Henny har hunnit vara på vidareutbildning inom massagen på Axelssons, rehab och friskvårdsmassage!

ELEVER SOM RIDER TERMIN: Tider för att rida igen missade ridlektioner ges tisdag och onsdag vecka 23 

27 April - Vi åker på lite semester till far far away.. Kina. Vi är tillbaka en bit in i maj. Tills dess, ha det bra och GAMBEI! (skål)

S&H

20 April - Hemsidan ombyggd! 

Skriv gärna en kommentar på facebook: Signe och Henny MedHäst

Vecka 15 - Teorivecka! 

Tisdag 

17-18 Barngrupp Tema: Ridvägar

18.15-19.15 Ungdomsgrupp Tema: Vad är ridning? Balans, sits, takt, form?

Onsdag

17-18 Barn/Blandgrupp Tema: Ridvägar

18.15-19.15 Vuxengrupp Tema: Följsam ridning, sits och inverkningar, basala grunder. 

Hör gärna av dig om du ämnar delta på föreläsning utöver din egen.

Det är gratis att delta på mer än sin egen teoriföreläsning, välkomna!

Vecka 13. Emma Fellinger gör praktik hos oss, jäkla go tjej!

24-25 Mars. Kurs för Kajsa Ränkfors i Härensås. Vi hade med sammanlagt sju hästar från Wederslöf med olika ryttare. En helg med mycket sol och bra övningar. Nytt med TTEAM för oss, riktigt bra övningar!

dsc-0146.jpg

Ledövning 

- Saluhästdag och Öppet Hus den 16 juni 2012! -
Har du häst att sälja eller är du i tagen att köpa en? Denna dag syftar till att visa olika hästar från olika ägare, för ett så brett urval som möjligt.

I samband med detta jobbar vi på att anordna en liten mässa, utställare av verksamhet, eller annat med häst/islandshästanknytning. Vi vill få till en riktigt hästfest!

Trädgårdscafe och ridsecondhand-monter kommer också att fylla ut dagen!

Välkomna!

* Datum för RIDLÄGER i sommar har kommit upp på hemsidan och facebook! Kolla in det och så hoppas vi att alla som vill har möjlighet att komma.

* Annandag Påsk den 9e april är det PÅSKRITT! Traditionell långritt från Wederslöf till Marklanda i Heklas anda (www.geysirforening.com).

13 - Februari. Idag drar ridskolan igång! Det ska bli jätteroligt tycker vi och hälsar alla elever, gamla som nya, välkomna till en termin fylld av inspiration och glädje. Hästarna har varit igång sedan januari då vi kom hem och är nu nyrakade och i fin kondition. De hästar som kommer gå i verksamheten är i första hand Neisti, Hjordis, Fjalar, Kappi, Djarfur och Táta. Ni elever som inte valt att rida en hel termin är självklart också välkomna att börja rida igen. Det går att boka alla dagar förutom tisdagar och onsdagar som det ser ut i dagsläget. Förra veckan var Signe i Gnesta och gick introduktionen och Steg 1 på hästmassage vid Axelsons Gymnastiska Institut vilket var givande. 

img-0304.jpg

Sara Holmberg och Neisti i vårsolen

4- Februari. Nya bilder på hemsidan, hästar till salu m.m. Vi kan ju bjuda på en härlig sommarbild här också för att dämpa vinterkylan lite.. (Embla i viken sommar -11)

dscn0178.jpg

29 januari - 1 februari. Var Therése Karlsson praktikant hos oss. Hästarna tyckte det var kul med lite omväxling, särskilt Neisti som Therése jobbade lite extra med.

dsc-0040.jpg

17 - Januari. NYTT OM VÅRENS AKTIVITETER! Se under fliken "ridverksamhet"

Vi sitter nu med näsan i kalendern och ett glas rött i handen och bygger planer för våren. De senaste två dagarna har vi varit på hovbeslagsclinic för Michel Becker och är så fulla med intryck att vi snart somnar (inte av vinet alltså). Vi kommer i veckan att skicka ut ett nyhetsbrev, får du inget - maila oss, för då har vi inte din adress!

För övrigt är det väldigt skönt att vara hemma igen..

6 - Januari - 2012. Vi är åter på svensk mark och konstaterar:

  - Borta bra men hemma Häst

Vi ämnar sätta igång våra hästar men de har vilat länge så lektioner är inte aktuellt på ett tag. Träningshästar och elever med egen häst tar vi emot, bara ring! Henny är utan telefon ett par dagar till men ska snart var på banan igen med samma nummer. S&H

dsc-0598-2.jpg

En liten hälsning från Bangkok!

6 - Oktober. Nu finns även "Hästar till salu" under fliken Ridverksamhet. Vid intresse ring Signe eller Henny för frågor.

23 - Septermber. Hösten är här - härligt! Vi vill i vilket fall som helst meddela att vi kommer ha semester från och med den 1e november. Två månader i orienten ligger för våra fötter så vi uppmanar alla trevliga hästmänniskor därute att göra som oss och ge våra älskade hästar en välförtjänt vintervila. Allt för att återuppta träning med ny energi då ljuset kommer åter. 

Vill delge några tänkvärda ord:

"På sådana hästar (såna som behärskar samling och skankböjning) avbildas t o m gudar och hjältar ridande och de män som förstår sig på dem ser praktfulla ut till häst.               Må ryttare i alla tider besitta förmågan att se praktfulla ut - Xenophon

Signe

3 - September. Hästens dag i Jämjö! Vi deltog och hade en fantastisk dag där Signe och Fjalar visade frihetsdressyr, Henny och Hjordis visade islandshästens gångarter samt deltog i rasparaden. I sista minuten fick även Henny rycka in och hålla en improviserad massageclinic vilket var mycket uppskattat.

 dsc-0055.jpg

dsc-0062.jpg

27-28 Augusti. Kurs för Kajsa Ränkfors, som alltid mycket givnade. Känslan när man åker hem efter en intensiv helg och hästarna är nöjda glada och fortfarnade ridsugna slår det mesta!

24 Augusti. Idag har vi haft ett möte med landstingets FaR-samordnare i växjö och jobbat med att ta fram ett koncept för dig med fysisk aktivitet på recept. Läs gärna mer om detta under "ridverksamhet" S&H

19 Augusti. Idag har vi ett dagridläger med busiga tjejer som ridit hos oss ett tag, superkul!dsc-0002.jpg

Signe, Wilma, Henny, Alma, Alice, Bianca, Tilda och Ellen. Sen har vi ju Vanja världens bästa stalltjej vid kameran!

18 Augusti. Nu har här varit väldigt tyst, väldigt länge och det får vi be om ursäkt för. Ridlägren vi hade var roliga och mycket intensiva, vi börjar hämta oss.. Nu ligger det i alla fall nya kursdatum ute på hemsidan och vi har införskaffat en systemkamera så förhoppningsvis ska vi lyckas bättre med bilder framöver. Over and out. S&H

Henny är numera diplomerad hästmassör, utbildad vid Axelsons Gymnastiska Institut!

2 Juni. Vi har ridit för Kajsa Ränkfors igen, mycket givande och intressant. Fulla av ny inspiration har vi satt tänderna i Lag-SM och fått ihop ett lag som förhoppningsvis tar sig hela vägen till SMbanan! Vidare har Signe tillslut sålt sin häst Hjalti och Henny har köpt ett näpet litet sto vid namn Heidros. I morgon bär det av till Margaretehof för Henny att tävla SSM så nu laddar vi på! /S&H

23 Maj. HENNY KLARADE TEORIPROVET PÅ MASSAGEUTBILDNINGEN!!!

Renoveringen av stallet fortgår i den takt vi hinner med, hästar ska ridas och flyttas och skos så dagarna blir lätt fulla. Vi vill påminna om ridlägren i sommar det finns fortfarande ett antal platser lediga.

10 Maj. Nu var det länge sen vi uppdaterade, vilket man kan tro betyder att vi haft mycket att göra och det stämmer! Vi har bland annat satt igång en rejäl renovering av stallet som kommer ta ett par veckor, vi har nästan fullt med träningshästar vilket är superkul och sen har vi varit iväg och tävlat både på Margaretehof och Säve. Nytt för dagen är iaf att vi kommer hålla Lag-SM träningar här i Wederslöf den 15 maj kl 16 och i Tingsryd på banan den 21 maj kl 10, Välkomna!

26-27 Mars. Signe och Hjalti red kurs för Kajsa Ränkfors i Härensås och en helt ny dimension av ridning uppenbarade sig! Hjalti klarade galoppombyte, sluta i galopp och samlad trav med sträck. Jag kände mig som Jan Brink för en stund! /Signe

Förra veckan var Henny i Stockholm och fullföljde steg III på massörutbildningen. Hon har nu (äntligen) kommit hem, trött men full av ny kunskap och inspiration!

14 - Mars. Nu har vi uppdaterat sidan med lite nya datum för kurser och även flyttat lite på ridlägren i sommar. Kika in under "ridverksamheten" och kolla. Henny har även nytt nummer: 076 161 18 56!

13 - Mars hade vi uppstart LAG-SM. Flera ungdomar i olika åldrar kom för att lära mer om grenarna och testa på. På förmiddagen testade vi gångartsgrenarna och eftermiddagen ägnades åt att prova på trail och flagglopp, det var kul. PÅ facebook finns en grupp "Lag SM 2011" där vi kommer försöka sprida information. S&H

1 - Mars. Hej då, nu åker vi till solen och Marocko en vecka ungefär. We be back den 11 mars, tills dess når man oss på mail säkrast, inte facebook! OBS! För frågor gällande Lag-SM-uppstarten snacka med Daniella, geysirs vice ordförande - kontaktuppgifter hittar ni på www.geysirforening.com

Vi lovar att komma tillbaka utvilade, solbrända och vältränade. Springskor och 7 km lång strand får väga upp förlorade timmar i sadeln! S&H

21 - Februari. Vår första praktikant har kommit till Wederslöf! Matilda ska vara här en hel vecka och hjälpa oss med hästar och annat, ni vet sånt som måste göras :P

13 - Mars kommer vi att ha "uppstart Lag-SM" Ta med häst så test-tränar vi alla grenar och försöker hitta de som passar dig och din häst bäst. Vi bjuder på fika och ni tar med egen lunch kostnad: 350kr. Välkomna! S&H

29-30 - Januari var vi i Långasjö hos Hanna Eriksson som anordnade kurs för Johan Häggberg. Henny hade med sig Bylur och Signe hade med sig Embla. Det var lärorikt! I två dagar har vi gått omkring hemma nu och mumlat för oss själva, skrivit hemliga anteckningar och snart ska vi väl komma fram till vad vi tyckte. Det är helt suveränt att åka på kurs tillsammans har vi iaf konstaterat, eftersom man har en till som hör och ser och kommer ihåg vad man ska tänka på.

Den 23e januari kommer vi att ha en Lag-SM träff hos oss för alla ungdomar som vill satsa på det eller bara är nyfikna. Ni är välkomna kl 13.00. Frågor ring Signe 073-310 56 54

3 - Januari. GOTT NYTT ÅR! Nu är vårens kursschema och ridläger utlagda på hemsidan! Kika in under fliken "ridverksamhet" och skrolla ganska långt ner. S&H

3 - December. Vi är kändisar!!!

Tv-reportage  http://svtplay.se/v/2255834/smalandsnytt/svart_att_ta_ut_riktig_lon?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2256796/sb,k103340,1,f,-1 

Intervju med Henny  http://svtplay.se/v/2256669/smalandsnytt/henny_johansson?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2255834/sb,k103340,1,f,-1

Intervju med Signe  http://svtplay.se/v/2256796/smalandsnytt/signe_om_islandshastar?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2256669/sb,k103340,1,f,-1

13 - Oktober. Henny är nu i Göteborg för att gå steg 2 på Axelssons massageskola för häst. När hon kommer hem ska hon massera ytterligare 25 hästar, innan hon är klar ska hon ha masserat 100 st!

25 - Oktober. Signes häst Hjalti från Wederslöf är nu till salu. Annons ligger ute på blocket, bilder finns under fliken "om oss"

24 - Oktober. Henny höll i den sista av de tre ungdomkurserna som vi anordnat under hösten. Denna gång hade vi internationellt besök av Amanda Tiiri, en tjej från Finland som hade vägarna förbi, kul!

16 - Oktober. Signe och Henny är nu diplomerade FaR-ledare. D.v.s. vi har gått en utbildning som landstinget ordnade och kan numera ta emot patienter som fått FYSISK AKTIVITET på RECEPT! Vi håller på att ta fram ett koncept för att på bästa sätt möta nya kunders önskemål. Vår idé är att man kan komma hit för att lära sig om hästar och hästhantering utan att för den sakens skull rida. Allt från att bara vistas i våra vackra miljöer och hjälpa till i de dagliga sysslorna till att faktiskt lära sig arbeta hästarna från marken genom t.ex ledarskap och tömkörning. S&H

10 - Oktober. Henny höll i töltkurs fortsättning. Sex deltagare, de flesta på våra verksamhetshästar, jobbade med tölt och olika taktproblem. Det sattes mycket fokus på mjukhet och balans och vikten av att hitta ren takt. Henny var imponerad av ryttarnas framgång under dagen och vi hoppas att de fortsätter i samma anda och utvecklas vidare. S&H

3 - Oktober. Signe höll kurs i kommunikation. Vi arbetade med att försöka läsa hästarnas signaler och att själva använda oss av så små och fina signaler som möjligt. "Ridningen blir svår först när vi bortser från det naturliga" - Klaus Ferdinand Hempfling, Dansa med hästar.herdis-stinne-signe.jpgStinne ville ha lite hjälp med kommunikationen i löslongering, så det ägnades dagens andra pass åt.

signe-idunn-annica.jpg Annica och Idunn kom bra överens efter mycket sitsträning och koncentration.

1 - Oktober. Signe gjorde ett godkänt prov för tappskokompetens! Nu har vi båda alltså behörighet för att slå på tappskor. Dessutom jobbade vi båda med hjälp av Stefan Bolin, hovslagare och Ann-Marie Östbye, islandshästlärare från Burgårdens gymnasium i Göteborg med att sko och verka våra egna hästar. Henny skodde både sin egen Bylur och vår verksamhetshäst, Freya. Det är superkul men fruktansvärt jobbigt i början, hej träningsvärk!008.jpgSigne gör tappskoprovet på Embla

29 - September. Privat minikurs för Magnús Skúlason i Brösarp. Henny red Bylur och Signe Sveipur. Vi hade ett gemensamt tömkörningspass på förmiddagen vilket var otroligt givande, markarbete är grunden i så mycket! På eftermiddagen red vi sedan varsin privatlektion på ovalbanan. Kameran hade vi ju med oss, men självklart kom ingen av oss ihåg att plåta! S&H

19 - September. Clinic i kommunikation. Signe visade tre hästar, en ohanterad, en som håller på att ridas in och Fjalar mest rutinerad av dem alla. Efter att ha sett och lyssnat vid picaderon, fortsatte föreläsningen på whiteboardtavlan i caféet. En lyckad tillställning med mycket tankfullt innehåll. S&H

18 - September genomfördes ungdomskurs II i ösregn och blåst. Vi var inte fulltaliga med de som var här höll humöret uppe. Vi hade gångartsträning och hoppning och förhoppningsvis kommer tjejerna att satsa på Lag-SM till våren, vi vill! S&H

4 - September Genomfördes en lyckad töltkurs för Henny. Åtta glada deltagare, de flesta med egen häst jobbade sig igenom dagen som innehöll två ridpass både ett i grupp och ett enskilt. Dagen bjöd även på ett fantastiskt väder och god mat. Vi satsar på att kommande kurser ska bli minst lika bra!

anna-toltkurs-2010-1-2.jpg Henny instruerar Anna

ch-fjalar-toltkurs-2010-1.jpg Christina på Fjalar

 

sonja-toltkurs-2010-1.jpg Sonja och hennes fina silverbrunblack

24 - Juli Vi har lagt upp nya ridläger och även "ungdomskurs I, II och III" under tjänster. Anmäl dig så fort som möjligt, det är först till kvarn som gäller! S&H

21 - Juli Ett lyckat ridläget är redan slut och sju tjejer åkte hem med många fina sommarminnen och förhoppningsvis lite koll på olika taktproblem och träningsmetoder.

 108.jpgUteritt med hela gänget.

098.jpgGrillning och bad var mysigt.

18 - Juli Imorgon går det att läsa om Signe i "Stallmagasinet". Det är en artikel skriven av Marianne Greip om hur Signe gjorde sitt projektarbete - att rida in tre unghästar under två månader. Imorgon drar även vårt "första" ridläger igång, det ska bli jättekul! S&H

 15 - Juli HENNY OCH BYLUR HAR ÄNTLIGEN FLYTTAT TILL WEDERSLÖF!

På måndag har vi vårt första ridläger tillsammas och det kommer bli kanon.

S&H

Vi har tagit den första simturen med hästarna för i år. Även de yngre hästarna följde med ut och simmade!

p1080055.jpg

Om oss är nu uppdaterat med inforamtion och bilder! Vi har också kommit fram med ett prova-på-koncept! Ta chansen att prova på en gång för bara 100 kr/barn och 150 kr/vuxen!

FÖRSTA INLÄGGET!

Vi tar snart studenten och då drar vi igång vårt nya företag MEDHEST. Vi kommer verka i Wederslöf och erbjuda allt från ridlektioner till träningshästar. Från och med juli kommer Henny och Bylur flytta hit från Göteborg och då hoppas vi komma igång ordentligt. Kolla gärna in fliken tjänster och tveka inte att ringa!

S&H